Importanta testelor auto pentru categoria C

Categoria C este destinata conducerii de autovehicule a caror masa totala masima autorizata este mai mare de 3.500 kg. Acest lucru inseamna ca soferii de categorie C sunt soferi de masini mari. Fiind vorba de soferi profesionisti, importanta testelor autor pentru categoria C este si mai mare. Soferii profesionisti trebuie sa fie in tema cu toate noutatile, schimbarile si modificarile actelor normative din domeniul rutier.

Este foarte important ca acestia sa cunoasca la perfectie regulile de circulatie si sa le aplice in mod corespunzator. Abilitatea de a le aplica reiese chiar din completarea testelor autor. In functie de raspunsurile date de catre un sofer se poate afla daca acesta este apt pentru a conduce masini cu greutatea mai mare de 3.500 kg.

Chiar daca un sofer de categoria C are bune abilitati de condus si o atentie distributiva foarte buna, nu este indeajuns pentru ca acesta sa poate iesi pe drumurile publice. Pe langa acestea, realizarea unui punctaj bun la testele auto creeaza convingerea ca acesta este suficient de pregatit si de apt pentru condus.

Motivul pentru care este necesar un punctaj bun la testele auto este acela al confirmarii cunoasterii si intelegerii regulilor de circulatie, al marcajelor si indicatoarelor rutiere, al acordarii prioritatii, al manevrelor de depasire si de intoarcere, al semnalelor luminoase etc. soferii profesionisti au nevoie de abilitati mai complexe, de mai multa atentie si de o mai mare responsabilitate.

Testele auto pentru categoria C pot ajuta soferii sa isi imbuntateasca toate cunostintele, sa isi verifice informatiile si sa observe daca stapaneste sau nu intreaga materie a Codului Rutier.

De asemenea, testele auto pentru categoria C sunt importante pentru studiul dinaintea examenului. Pentru ca un test auto de categoria C sa poate fi promovat, canditatul trebuie sa raspunda corect la intrebari. Exista doua tipuri de teste pentru categoria C, unul se refera la cunoasterea regulilor de circulatie si celalalt se refera la intrebari specifice. Primul contine 26 de intrebari, iar al doilea contine 11 intrebari. Pentru ca primul test sa poate fi admis este necesar raspunsul corect la minim 22 de intrebari, iar pentru ca al doilea sa fie admis este necesar raspunsul corect la 8 intrebari.